2013. november 9., szombat

~Idézetek a táncról~

~Idézetek a táncról~


"A nagy táncosok nem a technikájuk, hanem a szenvedélyük miatt válnak naggyá."

"Ha táncolsz, élsz...ha élsz, táncolsz."

"A táncban nincsenek szabályok. Ha igazán érzed a zenét, nem csinálhatod rosszul.""Amíg táncolhatunk, nem érdekel, hogy van e barátnőnk/barátunk vagy hogy bejuthattunk-e egy jó főiskolára. Egyáltalán nem érdekel minket, hogy a társadalom hogyan tekint ránk. Az egyetlen dolog, amitől félünk, hogy soha többé nem táncolhatunk."

"A tánc túláradó öröm, szeretet és szenvedély nélkül üres technikai mozdulatsor..."

"A tánc a lélek érzéseit a test mozdulataival fejezi ki és méltó arra, hogy a zenéhez és a költészethez hasonló szerepet töltsön be.""A tánc számomra olyan, mint az élet: Néha könnyed és lágy, néha lendületes és magával ragadó, van mikor kemény és nagyon nehéz... de sosem adom fel."

"A nagy táncosok nem a technikájuk, hanem a szenvedélyük miatt válnak naggyá.""Te vagy a táncért, nem a tánc érted, és ezt addig használd ki, amíg teheted"

"A táncban benne van kicsinyben a világ: jóság, erő, lassúság mind együtt. Az egyik ember ezt szereti, a másik azt, de nincs, kinek ne tetszenék a tánc..."

"A tánc nem szenvedély az elején csak egy életérzés belekezdesz és nem tudod abba hagyni! Ekkor válik szenvedéllyé!""Aki reményben él, zene nélkül is táncol."

"A tánc az, amivel nem lehet betelni, amiből sohase lehet elég, ugyanegy forma százféle alakítása, ugyanegy téma sokszoros variációja..."

"A tánc olyan vers, amelynek a mozdulatok a szavai."

"A tánc verítékes munka? Eleinte csak kísérletezel és próbálkozol. Kutatod a tökéletest. Sok nap végeztével csak a fáradtság vesz majd körül. Időbe telik, amíg sikerül úgy táncolnod, ahogy szeretnél és sikerül valami maradandót alkotnod.""Tánc közben az lehetsz, ami csak akarsz lenni abban a pillanatban."

"Nem olyan emberekre vágyom, akik táncolni akarnak. Olyanokra, akiknek táncolniuk kell.""Fejezd ki tánccal mindazt az energiát, ami felszabadult benned. Az egész tested tele lesz energiával, hagyd, hogy ez az energia a táncon keresztül fejeződjön ki. Igen fontos a tánc ..."

"A tánc olyan, mint a lélegzés. Tánc közben nem játszom meg magam. A tánc felszabadít. Amikor táncolok, az lehetek, ami csak akarok. Mindent elveszíthetek az életben.. De a táncot nem. Az az egyetlen, amit soha nem vehetnek el tőlem..""Ha a táncunkat nézed, a szívünk szavait hallod."

"A hip-hop táncot nem meg tanulni kell hanem érezni!"

"Amikor táncolsz, nem az a célod, hogy egy bizonyos pontra megérkezz a táncparketten, hanem, hogy minden lépést élvezz míg odaérsz."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése