2013. augusztus 14., szerda

~...hiszek a mesékben...~

~...hiszek a mesékben...~


"Én hiszek a csodákban, a hazug szavakban, a szőke hercegben és a fehér lovakban. Hiszek a mesékben, hiszek az érzésben, hiszek a szeretlek összes betűjében."

"A mesék végső soron olyan történetek, amelyek arról szólnak, hogy az ember élete során bármikor több lehet annál, mint amit az adott pillanatban éppen él."

"Nincs szőke herceg fehér lovon és nincs happy end,ez itt a valóság és nem Disneyland! :)"



"Én is voltam gyerek, mondtam mesét százat...álmodtam királyfit, hintót meg várat..."

"Én hiszek a tündér mesékben, mert az élet egy gyönyörű film..."

"Hercegnőként boldogan élek a vattacukor kastélyomban, nyalóka ültetvényekkel, csokoládé szökőkúttal és gumicukor játszótérrel..."

"A mese ..amit minden kislány elhisz. A herceg fehér lovon. A rózsaszín köd. Vedd észre a köd mögött az életet...ez nem Disneyland!"



"Mind emlékszünk a gyermekkori esti mesékre. A cipő Hamupipőkére illik, a békából királyfi lesz, Csipkerózsika felébred egy csóktól. Egyszer volt, hol nem volt és boldogan élnek, míg meg nem halnak. Tündérmesék. Amolyan álmok. Csak az a baj, hogy a tündérmesék nem válnak valóra. Azok a mesék, amelyek egy sötét, viharos éjjelen kezdődnek és rettenetesen végződnek, vagyis a rémálmok, azok általában valósággá válnak." 

"Hallottam már a reménytelen szerelemről. Mesékben, dalokban, szavakban, könyvekben.. de nem tudtam, hogy tényleg ennyire fáj!"

"Egyszer volt, hol nem volt. Boldogan éltek, míg meg nem haltak. Ezek a mesék csak az álmaink. A tündérmesék nem válnak valóra. A valóság viharosabb, zavarosabb, ijesztőbb. A valóság sokkal érdekesebb, mint boldogan élni, míg meg nem halunk."



"Így marad, ami régen messze szállt már, és hiszem a mesét, hogy el sem hagytál..."

"Álmokban élő kiskirálylány, most szépen ébredj fel. Álomherceg nem létezik, mesékben élni hiba, hidd el..."

"A csodák nem mások, mint mesék, amelyekbe mindannyian belekapaszkodunk, azt kívánva, bár igazak volnának."

"..amikor szerelmesek vagyunk egy fiúba, és felteszünk egy dedós kérdést, és nem úgy válaszol rá, ahogy a mesékben a szőke herceg a királylánynak, akkor jövünk rá, hogy jobb volt, amikor még hittünk a mesékben.."


"Úgy fogod fel az életet, mint egy tündérmesét. És amikor rájössz, hogy nem minden olyan szép és jó, egyszerűen feladod."

"Egyszer volt, hol nem volt, kezdődnek a mesék valahogy így, mondjuk egy messzi, messzi tájon, valahol ott, ahová vágyni még érdemes. Ezért is végződhetnek úgy, megannyiszor, hogy ha nem hiszitek, hát járjatok utána. Mindegyikünk egy-egy vándor, te is, te is, kutatjuk a magunk meséjének igazát. Boldogan élnénk, meg nem halnánk."



"Felejtsük el egy pillanatra a való világot! Felejtsük el mindazt, amit tudunk! Néha olyanban is hinnünk kell, amit nem látunk: egy álomban, egy regény képzelt világában, ahol az élet következetesebben alakul, és a mesék egyre izgalmasabbak lesznek, mielőtt kialakulna a cselekmény megoldása. De kik vagyunk mi, hogy erőltessük a valóságot? Hiszen sohasem tudhatjuk, hogy a jószerencse angyala mikor kelti életre könyvünk egy lapját, és vet elénk egy kis csodát."

"Vannak mesék, amik sosem érnek véget. Bennünk is, közöttünk is történnek tovább. Vannak mesék, igen, vannak. Vannak, amíg csak gondolkozunk, amíg hiszünk, amíg remélünk, amíg szeretünk. Örök mesék. Éltető mesék. Az ember meséi."

"Mit tanultunk a Disney mesékből ?? Ne állj szóba idegenekkel, kivéve ha csinosak.:)"



"Ne higgy a meséknek! Minden sztori, amely úgy végződik, hogy ‘boldogan éltek, amíg meg nem haltak’, ökörség. Vidám befejezés nem létezik. Sőt. Befejezés sincs. Az élet megy tovább, két kanyarral arrébb már mindig történik valami új. Legyőzhetsz hatalmas akadályokat, dacolhatsz ezer veszéllyel, farkasszemet nézhetsz a gonosszal, a végén dicsekedhetsz is vele – de az még nem befejezés. Az élet mindig odébb taszigál, megtáncoltat, meggyötör és megtör, új erőpróbát vagy tragédiát lök eléd, nem ereszt addig, amíg csak el nem éred az egyetlen valódi befejezést – a halálodat."

"Bárcsak minden úgy, mint régen, mint a mesékben, csak mi és a tenger zúgása..."



"Légy velem kérlek, és legyen pont olyan, mint a mesékben."

"Csak egy mosolygós lány, ennyit látnak belőlem. Csak egy mosolygós lány, aki hisz még a mesékben. A mesék teli vannak vágyakkal, varázslattal és álmokkal. Álmok melyek valóra válnak, ha hiszünk a csodákban."

"Hogy várhatnánk el, hogy a gyerekek hallgassanak a szüleikre?! Tarzan félig meztelenül él, Hamupipőke éjfélkor jön haza, Pinokkió folyton hazudik, Aladdin olyan tolvajféle, Batman 320 mérföld/órával vezet...:)"



"Szerintem a mesékben nem az a fontos, mennyire igazak. Hanem hogy számodra miféle kincset rejtenek!"

"Oly sokféleképpen össze lehet törni egy szívet. A mesék teli vannak szerelemtől összetört szívekkel, pedig igazán csak az töri össze a szívet, ha elvesszük tőle az álmokat - legyenek azok bármilyen álmok."

"Más jelmez itt, más helyszín ott: a mesék nem halnak meg, csak minden nemzedékkel újjászületnek.."

"Mi az első, amit egy gyerek kér, amikor megtanul beszélni? Mesélj! Ezt mondja, mert a mesékből tanuljuk meg, hogy kik vagyunk, és honnan jövünk. A mesék mindenre megtanítanak."


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése