2013. március 9., szombat

~Idézetek a magányról~

~Idézetek a magányról~"Átsírt éjszakák,elvesztett barátok a  világközepén magadat egyedül találod."

"És csak áldod azt az órát,amikor nevetett a szád. Hiányzik valaki, aki társként gondolt rád. Fájnak a percek,amit együtt töltöttetek."

"Szívedbe maradnak az emlékek,az együtt töltött hetek. Fáj minden perc,mikor magányosan fekszel az ágyban. Rossz belegondolni,de egyedül vagy a világban."
"A magány nem más, mint félelem az élettől.""A magányra nem az ellenségei ítélik az embert, hanem a barátai."

"Ameddig nem adsz helyet a lelkedben valakinek, aki éppolyan fontos neked, mint saját magad, addig mindig magányos maradsz."

"Magányos házban, magányos utcán, magányos városban, magányos országban: egyedül vagyok ebben a világban.""Magányról beszélsz, noha te csupán egyedül vagy. Jegyezd meg, hogy magány csak társadalomban, csak emberek között lehetséges. És csakis ott lehet belepusztulni. Aki csupán egyedül van, az küzd az életéért. Foggal és körömmel küzd, hogy visszakerülhessen az emberek közé."

"Tudod, egy napon megértettem, hogy senki nem segíthet. Az ember szeretetre vágyik… de senki nem segít, soha. Mikor ezt megérti az ember, erős lesz és magányos.""Vannak közöttünk olyan emberek, akiknek inkább csak teher az élet. Egy fekete fátyol választja el őket a világtól. Határtalanul magányosak. Olyanok, mint az éjszaka kísértetei, akiknek nem jut az örömből, a szerelemből és semmiféle kellemes emberi érzésből, és még egymást sem tudják vigasztalni. Sötét napjaik üresen, szánalmasan, egyedüllétben telnek....."

"Az ember képes a magányt megszokni, de ha a magánya csak egyetlen napra is megszűnik, utána kezdheti a megszokást elölről."


"A magánytól való félelem tanít meg minket a szeretetre."

"A magányos emberek sok esetben szavak nélkül is megértik egymást."

"A magány egy betegség - gyengévé, hiszékennyé, butává teszi az embert."

"A magány nagyszerű dolog,mégpedig két okból. Az egyik, hogy az ember egyedül lehet általa, a másik pedig, hogy nem kell másokkal lennie.""Magányos énünk börtönéből menekülünk a kapcsolatokba - és a kapcsolatokból menekülünk a magányos énünkhöz."

"Szeretném, hogyha szeretnének, s lennék valakié, lennék valakié."

"Mikor egyedül vagy, az idő metszeni tud, mint a penge.""Magányt lélegzek, magányt öltök magamra, magányt ürítek."

"Szeretem a magányt, akkor is, amikor egyedül vagyok."

"Ha annyian magányosak, ahányan magányosnak tűnnek, megbocsáthatatlan önzőség lenne egyedül magányosnak lenni."

"Tudtad, hogy a csillagok mindig veled lesznek. Csak felnézel az égre, és már nem is vagy olyan magányos.""Tudok egyedül élni, ha kell. De nem az a kérdés, hogyan kell egyedül élni, hanem az, hogyan kell egyedül meghalni."

"Hiába hever a lábad előtt a világ, ha nincs kivel megosztani."

"Senki se vette észre, hogy eltűnt, mint azt sem, hogy ott volt, sem azt, hogy élt."

"Ha félsz a magánytól ne írd meg az igazat."


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése