2014. június 23., hétfő

~Valóság...~

~Valóság...~


"A valóságban nincsenek tündérmesék. Én nem reménykedem. Nem bírnám elviselni a csalódást."


"Sokan csak akkor hiszik el, hogy valami megtörténhet, ha tényleg megtörténik."


"Aki elveszíti a kapcsolatát a valósággal, előbb-utóbb hibát hibára halmoz."
"Az a másodperc, amikor igazán szeretünk, életünk egyetlen valóságos pillanata. A többi nem az. A többi boldogtalan varázslat. Őrület. Teli félelemmel és szomjúsággal. Mi persze éppen fordítva gondoljuk. Mi azt hisszük, hogy az a "valóság", amikor egyedül, kővé dermedt, magányos lélekkel élünk. Valóság a hétköznap, a közöny, az egoizmus, az én, az enyém, a pénzkereset. Valóság a tévé, a robot, a rohanás, a vásárlás, az aszfalt, a "senkihez sincs közöm" életérzése. És a szerelemről véljük, hogy káprázat, mámor. Amikor valóban szeretünk, mondják ránk az emberek, hogy "Te el vagy varázsolva, öregem! Te megőrültél!" - miközben egy tévedhetetlen hang lelkünk mélyéről azt mondja: "Itt akarok maradni, mert mindig ide vágytam! Itt akarok élni, örökké!" Amikor szeretjük egymást: kijózanodunk. Felébredünk. Életünk valóságos állapota az, amikor szeretünk. Ezt a csodát rendszerint akkor érjük el, amikor föladjuk a görcsös önvédelmünket, és elkezdünk egymásban, egymásért élni."
"A valóságban nem süt örökké a nap, a szellő sem mindig meleg, s ha valamire szüksége van az embernek, magának kell megszereznie."


"Lenni annyi, mint szenvedni. Aki e tudás alól kibújik, a valóság elől való végtelen menekülésben elveszett."


"Az álmok a kislányoknak valók, hogy legyen mit egymás fülébe sugdosniuk. A valóságban soha nem teljesülnek."
"Így szokott lenni a filmekben is: a legutolsó pillanatban, amikor a nő már éppen felszállna a repülőgépre, megjelenik az elkeseredett férfi, megragadja a nőt, megcsókolja, és nem engedi el, miközben a légitársaság alkalmazottai elnézően mosolyognak. Aztán jön a felirat: "Vége", és minden néző tudja, hogy azok ketten most már boldogan élnek, amíg meg nem halnak. Nem, a filmek nem erről beszélnek. Véget érnek, mielőtt a valóság elkezdődne."


"Tanuld meg: szuperhősök csak a képernyőn rohangálnak. Az életben viszont a jól kiépített kapcsolatok számítanak."
"Két világ van: az, amelyikről álmodunk, és az, amelyik a valóságban létezik."


"Azt beszélik, könnyű megfeledkezni a gondokról, ha jó idő van. De elég egy hűvös fuvallat, hogy visszafújja az arcunkba a valóságot."


"Azt hiszem, nagyon ritka, hogy a szokásos emberi konfliktusok úgy oldódjanak meg, ahogy a tévében szoktak. A valóságban állandóan visszatérnek, egyre kisebb köröket írnak le, míg végül eltűnnek. " 

"Szerencse, hogy a valóság és a képzelet határán nincs útlevélellenőrzés, sem vámvizsgálat, de (...) senki sem lépheti át büntetlenül a valóság és a képzelet határát."


"Sokszor egy semmiség elég ahhoz, hogy az ember lezuhanjon a fellegekből."


"Ha az ember szerencsés, egyetlen fantáziaképe milliónyi valóságot képes átformálni."
"Mindenki azt látja, milyennek mutatod magad, s csak kevesen értik, milyen vagy valójában."


"Vannak olyan könyvek, amelyek álmodni hívnak, és vannak olyanok, amelyek megmutatják a valóságot."


"Ami az egyik embernek őrület, az a másiknak valóság."
"Amíg álmodunk, addig olyan, mintha valóságos lenne. Csak akkor vesszük észre, hogy valami furcsa volt, amikor felébredünk."


"Egyszer volt, hol nem volt. Boldogan éltek, míg meg nem haltak. Ezek a mesék csak az álmaink. A tündérmesék nem válnak valóra. A valóság viharosabb, zavarosabb, ijesztőbb. A valóság sokkal érdekesebb, mint boldogan élni, míg meg nem halunk."
 "Az emberek azt látnak,amit látni akarnak. Eszükbe se jut, hogy a  csinos dolgok néha borzalmas titkokat rejtenek."


"Ha nyomasztó a valóság, az emberek mítoszokban igyekeznek vigaszt találni."
"Előzd meg a valóságot, és ugrasd be, hogy visszarendezze magát."


"Minden álomból lehet valóság, s a múlt valóságai lassan elmerülnek az idő és a messzeség álomszerű ködében."Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése