2014. április 26., szombat

~Idézetek a könyvekről és az olvasásról~

~Idézetek a könyvekről és az olvasásról~


"Minden könyv palack, benne üzenettel. Csak ki kell nyitni."

"A legjobb könyvek azok, amelyek azt mondják el neked, amit már tudsz."

"Nagyon jó azoknak, akik látják, amit olvasnak. Persze a film is jó, csak éppen nem a te szereplőd játszik benne, hanem amilyet a rendező gondol. A könyvben az a legjobb, hogy te vagy a rendező."



"Mindenki csak önmagát tudja kiolvasni a könyvből. A saját szerelmét, a saját emlékét és a maga tapasztalatát. Mert hiába olvasol valamit, azt még a saját képzeletedben is meg kell teremtened. A te valóságodban, amely más, mint az enyém vagy bárkié."

"Jó írás olvasása közben megáll körülötted a világ."

"Vannak, akik szórakozásból olvasnak, és vannak, akik műveltségüket akarják olvasmányaikkal gyarapítani; de én a harmadik olvasóra gondolok, arra, akinek az olvasás életfunkció és ellenállhatatlan kényszer – csak ez az igazi olvasó."



"Tudom, egy romantikus történelmi regény nem váltja meg a világot. De az csodás volna, ha pár embert olvasás közben olyan boldoggá tenne, mint engem írás közben."

"A kedvenc könyveimet újra és újra elolvastam, néha csukott szemmel beszívtam ismerős illatukat. Elég volt ez az illat, a könyvek lapjainak érintése, hogy boldognak érezzem magam."

"A szél lapozni tud, de olvasni nem."



"Nem az számít, hány könyved van, hanem az, hogy milyen jók a könyvek. Meghatározott tárgykörben mozgó olvasás haszonnal jár, az ide-oda kapkodás csak szórakoztat. Aki el akarja érni kitűzött célját, csak egy úton haladjon, s ne kóboroljon sokfelé, mert az nem haladás, hanem tévelygés..."

"Minden elolvasott könyv egy újabb megélt élet."

"Nem elég olvasni. Újraolvasni - az összes tanácsadók szerint - fontosabb. S nem csak a könyvet kell újraolvasni, melynek emléke halványodik, vagy melyet első olvasásra nem értettünk meg tökéletesen: a mondatot is újra kell olvasni, a főnevet, igét és jelzőt is, mely végzetesen meghatároz a könyvben valamit. Mit akar egy könyv? Megértetni magát. De az ilyesmi lassan megy, majdnem olyan lassan és bonyolultan, mint az életben."



"A könyvek aligha íródnak egyetlen olvasónak, mindazokhoz szólnak, akik csodálatos kapcsolatba akarnak kerülni a szerzővel, olyan kapcsolatba, amit másként olvasásnak szokás nevezni."

"Ha azt olvasnám, amit a többi ember, gondolkodni is csak úgy tudnék, mint ők."

"Valahányszor megjelenik egy új könyv, olvass el egy régit."



"Minden itt látható könyvnek lelke van. Mindegyikben benne rejtőzik annak a lelke, aki írta, és mindazoké, akik olvasták, átélték és álmodtak róla.(…) Az itt található könyvek mindegyikéről elmondható, hogy egyszer a legjobb barátja volt valakinek."

"Sokat, vagy nem sokat, olvasni kell!"

"A könyvet mindig ketten alkotják :az író, aki írta, és az az olvasó, aki olvassa."



"A könyvek a legcsendesebb és legkitartóbb barátok; a legelérhetőbb és legbölcsebb tanácsadók, és a legtürelmesebb tanítómesterek."

"Csak olyasmit olvasok szívesen, amit nem értek. S mivel nem értem, számtalan értelmezést el tudok képzelni."

"A jó könyv mindig megtalálta, ma is megtalálja azokat, akiknek íródott."


"Minden elolvasott könyv egy újabb megélt élet."

"Tudom, milyen mágikus erővel bírnak a bűnügyi regények, megmutatnak egy sereg apró részletet a mindennapi életből, ezek terelgetik a fejezeteket, egyiket a másik után, s ez igazi menekülés azok számára, akiket agyonnyom a valódi élet."

"Az a mű, amelyet elolvasnak: él, az a mű, amelyet másodszor is elolvasnak: megmarad."


"A könyv csodálatos utazás a múltba és a jövőbe."

"A könyvben nem az érték, ami le van írva, hanem amit kiolvasunk belőle. "

"Vannak olyan könyvek, amelyek álmodni hívnak, és vannak olyanok, amelyek megmutatják a valóságot."




2 megjegyzés:

  1. Nagyon jó kis oldal gratu a sok látogatóhoz !!! Csatlaozom :3 ♥ !!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon szépen köszönjük! Sokat jelent a visszajelzésed!:)

      Törlés