2014. február 7., péntek

~Harry Potter Idézetek~

~Harry Potter Idézetek~"A fájdalom, a veszteségünk fájdalma emlékeztessen mindnyájunkat, hogy bár távol élünk egymástól, és más-más nyelvet beszélünk, a szívünk együtt dobog."

"Titokzatos dolog az idő. Hatalma van. És ha játszunk vele, veszélyes!"

"Rossz úton jár, aki álmokból épít várat, s közben elfelejt élni. Az embert nem a tulajdonságai határozzák meg, hanem a döntései.""Attól a perctől fogva Hermione Granger a barátjuk volt. Vannak helyzetek, amelyekben az ember akarva-akaratlan is megkedveli a másikat. Egy négyméteres hegyi trollal szembenézni-nos, ez pontosan ilyen helyzet."

"Egy szülőnek... nem szabad elhagynia a gyerekét, csak - csak ha kényszerítik rá."

"Legfőbb ideje, hogy a nagyanyja arra az unokájára legyen büszke, aki van neki, és nem arra, akit elképzelt magának."

"A gyerek szavát, hiába is őszinte, nem hallják meg, akik elfelejtettek hallani.""A világon nincs jó és rossz. Egy dolog van, a hatalom, és azt a gyöngék nem tudják megszerezni."

"A tetteink olyan bonyolult, olyan szerteágazó következményekkel járnak, hogy jóformán lehetetlen azokból a jövő eseményeire következtetni..."

"A dolgokat mindig nevükön kell nevezni. Ha félsz a névtől, félni fogsz magától a dologtól is."


"Sose szégyelld a származásodat. Lesznek majd, akik az orrod alá dörgölik, de azokat észre sem kell venni.""Akik igazán szeretnek, mindig velünk vannak. Megtalálhatod őket odabent!"

"…A varázsige ugyanis önmagában nem elég, a mumust, egy valami pusztítja el végképp: a nevetés. Rá kell venni tehát, hogy olyan alakot öltsön, amit nevetségessé tartunk."

"Idézd fel egy igazán eleven emlékedet, a legboldogabb emlékedet, és engedd, hogy átjárjon!"

"Mindenkiben van fény és némi sötétség is. A kérdés az, hogy melyik részre hallgatunk. Az jellemez minket.""Álmainkban olyan világban járunk, ami csak a miénk."

"A dolgok, amiket elveszítünk, visszatalálnak hozzánk, ha nem is mindig úgy, ahogy gondoljuk."


"Hát nem tudod, hogy akiket igazán szeretünk, azok haláluk után sem hagynak magunkra minket?Nem tapasztaltad még, hogy ők az elsők, akik segítségünkre sietnek életünk nehéz pillanataiban? Az édesapád ott él benned, Harry,és meg is mutatkozik, valahányszor szükséged van rá.""Ne barátkozz olyanokkal, akik nem érdemlik meg!"

"Az öröm mindig segít rajtunk, akkor is, ha teljes a sötétség. Mert a sötétséget elűzi a fény."

"…Mindenki gondoljon arra, amitől a legjobban fél, és találja ki, mitől lesz, vicces."


"A dolgok,amiket elveszítünk,visszatalálnak hozzánk,ha nem is úgy,ahogy gondoljuk.""Őrizzük meg,ami megőrzésre méltó és javítsunk ott,ahol van  mit javítani."

"Bátorsága van bőven, azt látom, és az észnek sincs híján a fiú. Tehetséges, de mennyire! És van benne bizonyítási vágy."

"Az igazság, olyan akár egy régi könyv lapjain a betűk, várja, hogy kiolvassák."

"Könyvek és okoskodás. Ezeknél sokkal fontosabb a barátság, meg a bátorság."


"A gyakorlás nagyon fontos, de van valami, ami még fontosabb, és az az önbizalom."

 "Arra gondoljatok, hogy a történelem minden nagy varázslója ugyanúgy kezdte, ahogy mi mindannyian: diákként. Ha nekik sikerült, nekünk miért ne."

"Táncolni nem más, mint hagyni, hogy testünk: lélegezzen. Minden lány lelkében ott szunnyad egy fehér hattyú, mely kitörni vágyik és szárnyalni kész."Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése